Ο Κωνσταντίνος Κοσμάς, πνεύμα ανήσυχο, αφού ασχολήθηκε πρώτα με το εμπόριο, το έφερε η μοίρα να έρθει σε επαφή με την ζαχαροπλαστική.
Πήγε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '50 και εκπαιδεύτηκε σε μεγάλα και γνωστά ζαχαροπλαστεία της εποχής.
Το 1960 και πριν ακόμη έρθει το ρεύμα στη περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής, ανοίγει ένα μικρό ζαχαροπλαστείο την Αρναία.
Ασχολήθηκε με κουραμπιέδες, μπακλαβάδες, καργιόκες, πάστες με αφράτη κρέμα πατισερί, τουλούμπες και παγωτό (πρωτοποριακό είδος για την εποχή).
Στον ίδιο χώρο διατηρούσε καφεκοπτείο ψήνοντας καφέ από τις καλύτερες ποικιλίες, δημιουργώντας ποιοτικά χαρμάνια όπου τροφοδοτούσε όλη τη βόρεια Χαλκιδική με φρεσκοκομμένο καφέ. Αυτό τον οδήγησε στην επέκταση του καταστήματος και τη δημιουργία χώρου για τραπεζοκαθίσματα, το οποίο έγινε την εποχή εκείνη το στέκι για μικρούς και μεγάλους ψιθυρίζοντας τη χαρακτηριστική φράση "ραντεβού στο ζαχαράτο...".
Το 1987 μεταφέρεται στην κεντρική πλατεία Αρναίας σε ιδιόκτητο χώρο προσφέροντας γλυκίσματα σε περαστικούς και θαμώνες, καθώς και τα φημισμένα πια σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, τουλουμπάκια Κοσμά.
Σήμερα, δεύτερη γενιά πλέον, συνεχίζεται η παράδοση σε ένα σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα, χρησιμοποιώντας φρέσκα και αγνά υλικά από επιλεγμένους προμηθευτές και τους καλύτερους οίκους Ελλάδας και εξωτερικού, παρασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία γλυκίσματα και παγωτά με αγάπη και μεράκι ώστε να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της επιχείρησή μας.
Το ζαχαροπλαστείο μας χαιρετίζει την επίσκεψή σας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων μας αξίζει να είναι γευστικός προορισμός που θα σας δώσει τη χαρά της απόλαυσης και ικανοποίησης.